3Dogs vouwwagen Scoutdog
Kamperen doen we al heel lang, maar in 2015 kreeg ik weer pijn in mijn rug door (onder andere) liggen op een luchtbed op de kouwe grond. De hele dag buiten zijn, vrijheid, leuke mensen om je heen, slapen in de buitenlucht, kamperen wilden we graag blijven doen maar dan wel mét comfortabel slapen. En de hele tent in- en uitpakken en luchtbed oppompen bij elke wijziging van parkeerplek, ik was er klaar mee. Dé oplossing leek ons een vouwwagen: snel op te zetten, een fijn bed hoog boven de grond en ruime bagageruimte. En dat alles zonder de bulk die een caravan achter de auto is.

Na wat zoekwerk bij De Wit in Schijndel gekozen voor een 3Dogs Scoutdog, een australisch concept gemaakt met duitse degelijkheid. Vanaf 2016 hebben we onze 3Dogs bij elke zomervakantie gebruikt. En het is inderdaad erg fijn: makkelijk achter onze (hybrid) Auris TS, heel snel op te zetten (5 min), een comfortabel bed, een uitklapbare keuken en een vaste bagageruimte 1.200 liter waar je kratten of dozen zo inzet. Elektriciteit en LED-verlichting heb ik zelf ingebouwd. Op de dissel kunnen onze 2 fietsen mee, zodat we op onze campeerplek de auto nauwelijks gebruiken. De degelijke duitse aanhanger kan ook voor andere dingen worden gebruikt, als je het tentpakket er af tilt.

 

Bij vorige vakantie verslagen zette ik simpelweg een link naar hun website, helaas is 3Dogs.eu overgenomen door Campwerk, die de productie voortzet met iets andere varianten. In Nederland maakt Compooz vouwwagens gebaseerd op hetzelfde concept. Om plaatjes te kunnen laten zien van onze eigen 3Dogs Scoutdog heb ik daarom een eigen pagina gemaakt.

Campwerk

Campooz